DEFEATED TO FOUNDATİON İNERTİA İN SCHOOLS: THE EVALUATİON OF MANAGERS’ VIEW - Çankaya, İbrahim H. (Kastamonu Üniversitesi, 2010)
Inertia is meaning to stagnation, inaction, passivity and monotony in the system. The aim of this study is to determine primary school managers’ opinions and suggestions for ged rid of from inertia of schools. Working group is composed of primary school managers in Elazig center province. Semi-structured interview forms were sent to all the managers 30 working in primary school in working group. Managers’ opinions was evaluated with by the NVIVO 8 package program. Consequently, schools against to institutional inertia; should take decisions quickly, should be open to new data base, members’ needs should quickly met, should to create effective environmental cooperation, sustainable resources and sustainable success.

Atalet; sistem içerisinde durgunluk, eylemsizlik, pasiflik, monotonluk ve tembellik, anlamlarına gelir. Bu çalışmanın amacı, okul örgütlerinin ataletten kurtarılmasına yönelik ilköğretim okulu yöneticilerinin görüş ve önerilerini tespit etmektir. Çalışma grubunu Elazığ İl Merkezinde görev yapan ilköğretim okulu yöneticileri oluşturmaktadır. Yarı yapılandırılmış görüşme formları çalışma grubunda bulunan toplam 30 ilköğretim okul yöneticisine dağıtılmıştır. Yöneticilerin görüşleri NVIVO 8 nitel veri analizi paket programı ile değerlendirilmiştir. Sonuç olarak okullar kurumsal atalete karşı; kararları hızlı almalı, yeni bilgi kaynaklarına açık olmalı, üyelerin ihtiyaçlarını hızlı karşılamalı, etkili çevre işbirliği, sürdürebilir kaynaklar ve sürdürülebilir başarı oluşturmalıdır.
OKULLARDA KURUMSAL ATALETİ YENMEK: YÖNETİCİ GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ