Bir düvedeki doğuştan çift serviks anomalisi - Sonmez, Mustafa; Yüksel, Murat (My University, 2004)
Bu raporda, esmer ırkı bir düvede dişi genital kanalın doğmasal anomalilerinden biri olan çift serviks olgusu tanımlandı. Ovaryum, ovidukt, kornu uteri ve korpus uteri normal gelişim göstermesine rağmen, servikal kanalın kaudal kısmı iki kısma bölünmüştü. Çok nadir görülen bu durum, embriyonik gelişme sırasında paramesonefrik (müller) kanallarının kaudal kısmının tam olarak kaynaşmaması sonucu ortaya çıkmaktadır.
Keywords: Embriyonik gelişim; dölyatağı; dişi hayvanlar; düve; serviks; doğumsal anomaliler; fetal gelişim bozuklukları