Salmonella sepsisi tanısı ile izlenen bir çocukluk çağı AIDS vakası - Alabaz, Derya; Kocabas, Emine; Turgut, M.; Erbey, F.; Alhan, Emre; Aksaray, Necmi (My University, 2003)
H1V ile infekte çocuklarda görülen en önemli komplikasyonlardan olan fırsatçı infeksiyonlann %20'sinden Gram-negatif bakteriyel infeksiyonlar sorumlu tutulmaktadır. Bu yazıda Salmonella sepsisi nedeniyle tedavi edilen, ancak kontrol edilemeyen ateş, anemi ve trombositopeni nedeniyle yapılan araştırmalar sonucu H1V iııfeksiyonu saptanan, takiplerinde lenf nodlarmda hızla büyüme ve vena cava superior sendromu sonucu akut solunum yetmezliği ile kaybedilen bir vaka sunulmaktadır.
Keywords: Salmonella; Erkek; HIV; Çocuk; okul öncesi; Enzim bağlı immünosorbent tayini; AIDS-ilişkili fırsatçı enfeksiyonlar; Sepsis sendromu