SÜREÇ ODAKLI MESLEKİ YARDIM VE REHBERLİK - Arslantaş, İsmail; Gedikoğlu, Tokay (Fırat University, 2007)
Bu çalışmada, ilköğretimde görev yapan öğretmenler için yeni bir mesleki yardım ve rehberlik modeli önerisi geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Konu ile ilgili yapılan araştırmaların bulguları ve ilgili alanyazın taraması ışığında yeni bir mesleki yardım ve rehberlik modeli önerilmektedir. Geliştirilmeye çalışan model, “süreç odaklı mesleki yardım ve rehberlik modeli”dir. Bu modelde amaç, eğitim-öğretim sürecinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesidir.