ORHAN VELİ'NİN ŞİİRLERİNDE ÇOCUKSU SÖYLEM - Ulucan, Mehmet (My University, 2016)
Orhan Veli, sanat ve düşünce dünyamızın önemli bir temsilcisidir. Şiirleriyle edebiyat dünyamıza önemli ölçüde katkıda bulunurken düz yazı ve çevirileriyle de sanat ve düşünce dünyamıza aynı ölçüde katkıda bulunmuştur. Okuyucu kitlesinin geniş olduğunu bildiğimiz Orhan Veli, yediden yetmişe hitap edebilmeyi başarmıştır. Hatta bu başarısını aynı eserde gerçekleştirebilen ender sanatçılardandır. Neredeyse bütün şiirlerinde görülen çocuksu söylemi kullanması, onun sanat anlayışının önemli bir özelliği olduğunu belirtmek gerekir. Çalışmamızda Orhan Veli'nin şiirlerindeki çocuksu söylemin üzerinde durulmaktadır
Keywords: Edebiyat