İZOTROP DÜZLEMİNİN ELEMENTER GEOMETRİSİ VE İNVARYANTLARI - UĞURLU, MAKSUT (Fırat Üniveristesi, 2013)
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; bazı temel tanımlar ve teoremler verildi. İkinci bölümde; Düzlemsel İzotrop Geometriler ve İnvaryantlar incelendi.Üçüncü bölümde; İzotrop düzlemin Elementer Geometrisi verildi. Dördüncü bölümde ise İzotrop Düzlemde Çeşitli Çemberler arasındaki lineer bağıntılar araştırıldı. Anahtar Kelimeler: Projektif Geometri, İzotrop Geometri, Cayley-Klein Geometri

This thesis consists of four chapters. In the first chapter; some fundemental definitions and theorems are given. In the second chapter; Isotrop plane geometry and invariants are examined. In the third chapter; Elemantary geometry of ısotrop plane is given. In the foruth chapter, Linear relations between the various circles in the isotrop plane are investigated. Key Words: Projektive Geometry, İsotrop Geometry, Cayley-Klein Geometry
Elemantry geometry of isotrop plane and invariants
Keywords: Matematik