BETONARME YAPILARIN BOYUTLANDIRILMASINDA EC-2 STANDARDININ TÜRKİYE KOŞULLARINDA UYGULANABİLİRLİĞİNİN İNCELENMESİ - KESEN, İSMET (Fırat Üniveristesi, 1998)
Yüksek Lisans Tezi BETONARME YAPILARIN B O YUTLANDIRILM ASINDA EC-2 STANDARDININ TÜRKİYE KOŞULLARINDA UYGULANABİLİRLİĞİNİN İNCELENMESİ ismet KESEN Fırat Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabiliın Dalı 1998, Sayfa: 92 Eurocode 2, betonarme veya öngerümeli beton yapılar gibi, inşaatların dizaynı ve inşaat mühendisliğinin çalışma alanlarını belirleyen bir Avrupa Standardıdır. EC-2 sadece yapının dayanıklılığı, kullanışlılığı ve direnci için gerekli olan şeylerle ilgilenir. Termal veya ses yalıtımı gibi diğer istenilen şeyler EC-2' yi ilgilendirmez. EC-2 depreme ait dizaynlar için istenilen özel nitelikleri içermez. Bununla ilgili istekler Eurocode 8' de "Deprem Bölgelerindeki Yapıların Dizaynı" adı altında verilmiştir. Ayrıca İnşaatların ve İnşaat Mühendisliği çalışmalarındaki yük ve etkilerin kayda alman sayısal değerleri Eurocode 2' de dizaynda verilmemiştir. Bunlar çeşitli yapı tiplerine uygulanabilen ayrı bir Eurocode' da "Yapılardaki Yükler" toplanmıştır. Bu çalışmada betonarme yapıların boyutlandırılmasmda EC-2 standardının Türkiye şartlarında uygulanabilirliği incelenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Eurocode 2, beton yapıların dizaynı

II SUMMARY Masters Thesis A RESARCH FOR DESIGN OF CONCRETE STRUCTURES BY EC-2 STANDARD AT TURKEY CONDITIONS İsmet KESEN Fırat University Graduate School Natural and Applied Science Department of Civil Engineering 1998, Page: 92 Eurocode 2, applies to the design of buildings and civil engineering works in plain, reinforced and prestressed concrete. This Eurocode is only concerned with the requirements for resistance, serviceability, and durability of structures. Other requirements, e.g. concerning thermal or sound insulation, are not considered. Eurocode 2 does not cover the special requirements of seismic design. Provisions related to such requirements are given in Eurocode 8 " Design of Structures in Seismic Regions" and numerical values of the actions on buildings and civil engineering works to be taken into account in the design are not given in Eurocode 2. They are provided in a separate Eurocode "Actions on Structures" applicable to the various types of construction. This study is a resarch for design of concrete structures by Eurocode-2 standard at Turkey conditions KEY WORDS: Eurocode 2, design of concrete structures
A Research for design of concrete structures by EC-2 standart at Turkey conditions
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering