Akciğerin Primer Taşlı Yüzük Hücreli Karsinomu: Olgu Sunumu - İna, Erdal; Akın, Mehmet Mustafa; Otlu, Müge; Varlı, Gökhan; Deveci, Figen; Muz, Mehmet Hamdi (My University, 2015)
Adenokarsinomun bir alt tipi olan taşlı yüzük hücreli karsinom (TYHK), çoğunlukla mide, kolon, mesane, prostat ve memenin primer karsinomu olarak ortaya çıkar. Kötü prognozlu bu tümör, akciğerin primer hastalığı olarak oldukça nadir görülür ve akciğerlerde saptandığı zaman sıklıkla metastaz olduğu düşünülür. Akciğerde TYHK tespit edildiğinde mide, kolon, mesane, prostat veya meme kanserininin metastazı olmadığının ortaya konulması çok önemlidir. Malign bir tümör olan bu türün en önemli özelliği, müsin üreten hücrelerin varlığıdır. Primer ve metastatik tümörlere klinik yaklaşımın farklı olması nedeniyle ayırıcı tanının önemini vurgulamak amacıyla bu olguyu sunduk
Keywords: Solunum Sistemi; Onkoloji