KEBAN ÇAYI (ELAZIĞ) ALG FLORASININ İNCELENMESİ - AKSIN, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 1997)
Yüksek Lisans KEBAN ÇAYI (ELAZIĞ) ALG FLORASININ İNCELENMESİ X Mustafa AKSIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 1997, Sayfa:42 Bu araştırmada Keban Çayı alglerinin tür kompozisyonu ve mevsimsel değişimleri incelenmiştir. Fitoplanktonik, epilitik ve epipelik örnekler Ağustos 1995 - Temmuz 1996 tarihleri arasında toplanmıştır. Bacillariophyta, Chlorophyta, Cyanophyta ve Dinophyta bölümlerine ait toplam 72 takson tespit edilmiştir. Diyatomeler (Bacillariophyta) bulunuş sıklıkları ve birey sayıları bakımından fitplankton ve bentik algler arasında en dikkat çekici bölüm olarak tespit edilmiştir. Bunlar arasında Navicula radiosa, N. pııpııla, İV. dicephala, Cytnbella affinis, C. obtisiııscula, C. ıııtıelleri, Synedra ulna ve Nitzschia dissipata ortaya çıkış sıklıkları ve oluşturdukları populasyonların büyüklüğü bakımından fitoplanktonun en önemli üyeleri olmuşlardır. Diyatomeler en iyi gelişmelerini ilkbahar, yaz ve sonbaharda göstermişlerdir. Alglerin gelişmeleri ile su sıcaklığı arasında bir ilişki gözlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Keban Çayı, Alg Florası, Fitoplankton.

II SUMMARY Masters Thesis INVESTIGATION ON THE ALGAL FLORA OF THE KEBAN STREAM (ELAZI?) I Mustafa AKSIN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Biology 1997, Page:42 In this study, species composition and seasonal variations of algae of Keban Stream were investigated. Phytoplanktonic, epililic and epipclic samples were collected between August 1995 - July 1996. Total 72 taxa belonging to Bacillariophyta, Chlorophyta, Cyanophyta and Dinophyta divisions have been identifed. Diatoms (Bacillariophyta) were the most conspicuous in the phytoplankton and bcnthic flora with respect to their frequency of occurence and numbers of individuals. Navicula radiosa, N. papula, N. dlcephala, Cymbella affuiis, C. obtisiuscida, C. muelleri, Synedra ulna and Nitzschia dissipata were the most conspicuous in phytoplankton. Diatoms showed their best growths in spring summer and autumn. Water tempeature showed a clear relation with seasonal changes of algae KEY WORDS: Keban Stream, Algal Flora, Phytoplankton.
Investigation on the algal flora of the Keban stream (Elazığ)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology