Elazığ İlinde Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Faaliyetleri - Seker, Ibrahim; Köseman, Abdurrahman (My University, 2015)
Bu derlemenin amacı; Elazığ İli'nin sığır, koyun ve keçi yetiştiriciliğinin mevcut durumunu ve potansiyelini güncel verilerle ortaya koymaktır. Türkiye'nin tarım ve hayvancılık sektörü içerisinde Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir yeri vardır. Elazığ İli, bu bölgenin en önemli illerinden birisi olup, halkın geçim kaynakları arasında hayvancılık faaliyetleri oldukça önemlidir. Bu nedenle ilin hayvancılık sektörünün özellikle büyük ve küçükbaş hayvan varlığı açısından mevcut durumunun, potansiyelinin ve sorunlarının belirlenmesi önemlidir. Bu sayede tespit edilen sorunlara yönelik kısa, orta ve uzun vadeli çözümler geliştirmek mümkün olabilecektir. Sonuç olarak; Elazığ İli özellikle sığır, koyun ve keçi varlığı, hayvansal üretim özellikleri ve istihdamdaki yeri itibarıyla bölgede dikkat çekici bir yapı gösterip, Türkiye'de ise genel hayvancılık yapısının yerel düzeydeki küçük bir modeli gibi görünmektedir
Keywords: Veterinerlik