Sinirsel-bulanık denetleyici ile dolaylı vektör denetimli asenkron motorun dayanıklı hız denetimi - Bandıl, Beşir; Ata, Fikret (My University, 2005)
Bu çalışmada, dolaylı vektör denetimli asenkron motorlar için sinirsel bulanık denetleyici (SBD) ile dayanıklı bir hız denetimi önerilmiştir. Asenkron motorların hız denetim başarısı, motor sürücülerindeki doğrusal olmayan elemanlar ve parametre değişimlerinden önemli ölçüde etkilenmektedir. Öğrenmeli bir sistem olan SBD denetim yapısı ile, parametre değişimleri ve doğrusal olmayan yükler altında asenkron motor sürücülerinin dayanıklılığı ve hız denetim başarılarının iyileştirilmesi amaçlanmıştır. Değişik hızlarda ve doğrusal olmayan yükler uygulanarak, asenkron motor sürücüleri için önerilen SBD’ nin denetim başarısını gösteren benzetim sonuçları verilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği