HADiSLERi BAKIMINDAN SiYASETNAMELER (1) (SİYASET VE SİYAsETNAM.ELER HAKKJNDA GENEL BİLGİLER) - Atmaca, Veli (Fırat University, 2000)
Temel İslam Bilimleri diye adlandırabileceğimiz Tefsir, Hadis, Fıkıh, Tasavvuf. .. gibi branşlar, ayetlerin yanısıra ilgili hadisleri de delil olarak kullanmışlardır. Hadis kültürünün ağırlıklı olarak görüldüğü sahalardan birisi de, İslam'ın gelişinden, Osmanlı devletinin son dönemlerine kadar olan zaman diliminde İslam devletlerinin yönetim şekliyle yakından ilgili bulunan siyasetnaınelerdir. Demek oluyor ki, siyasetnameler, kültürümüzün bir ürünü, aynı zamanda onu şekillendiren unsurlardandır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları