DESIGNING A SECURABLE GATE ACCESS CONTROL SYSTEM THROUGH ID CARD - ABDULLAH, SHERZAD HAMAD (Fırat Üniveristesi, 2021)
RFID Kart Giriş Sistemi, ana kapıdan bir şehir evine giriş yapmak isteyen kişiler veya ziyaretçiler için bilgi ve erişimi yönetmek için kullanılan bir tekniği açıklar. Bu sistem, ana kapıdan şehir evine giren sakinler veya ziyaretçilerin güvenli bir alandaki hareketleriyle ilgili bilgileri tutmak için bir veri tabanına bağlı bir web uygulaması olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, bir bina veya şehir evi gibi belirli bir alana giriş yapmak için daha verimli olan erişim kartları veya kimlik kartlarını kullanarak anahtarlar yerine erişim kontrol sistemlerini seçmek daha iyidir. Ayrıca, kısıtlanmış alana güvenlik ve güvenlik sağlamak, insanlara yetkisiz erişimi reddederken, yetkili sakinlere en önemli öncelik ve kolay erişimdir. Sistem, sakinler için bir güvenlik önlemi sağlar ve yetkisiz erişim riskini en aza indirmeye, güvenliği artırmaya, hırsızlığı, kazaları azaltmaya ve hassas bilgilerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olabilir. Sistem, ticari bir organizasyon içindeki hareketi kontrol etmek için de kullanılabilir. Bu sistem, saldırganların sistemi ele geçirip gizli bilgilere ulaşmasını önlemek için web uygulaması güvenliği sağlar. Bu nedenle, bu çalışmanın sorunu, bilgisayar korsanlarının web uygulamalarının güvenliğine kaba kuvvet saldırısı, SQL enjeksiyonu (SQLI) ve siteler arası komut dosyası (XSS) yoluyla kolayca girebilmesidir. Bu sorunu çözmek ve veri tabanının güvenliğini son derece iyi hale getirmek için sistem, hassas verileri gelişmiş şifreleme standardı (AES) algoritması kullanarak şifreleme, güçlü şifre politikası, google Captcha, SQLI, XSS ve oturum kaçırmayı önleme gibi yöntemler kullanılmıştır. Ayrıca, web geliştiricilerinin bozuk kimlik doğrulama risklerini en aza indirmek ve oturum açma sayfasından ayrılmamak için web uygulamasının yüksek risklerini görmezden gelmelerine ve azaltmalarına yardımcı olur.

The RFID Card Entry System describes a technique that is utilized to manage information and gain access for persons or visitors wishing to acquire entrance through the main gate into a city house. This system has been designed as a web application connected to a database to maintain information regarding residents' or visitor's movement within a secured area for those entering the main gate to the city house. Hence, it is better to choose access control systems instead of keys, utilizing access cards or ID badges that are more efficient to gain entry for a specific area such as a building or city house. Also, providing safety and security to the restricted area is a top priority and convenient access to authorized residents while denying unauthorized persons to access. The system provides a security measure for the residents and can help minimize the risk of unauthorized access, increase safety, reduce theft, accidents, and secure sensitive information. Also, this system can use to control movement within a commercial organization. Hackers can easily penetrate web applications' security via a brute-force attack, SQL injection (SQLI), and cross-site scripting (XSS). To provide a solution for the mentioned problem, this thesis provides web application security to prevent hackers from breaking the system when they reach the highly classified information. Therefore, to solve this problem and make the database's security extremely, the system uses some methods such as encrypting sensitive data using an advanced encryption standard (AES) algorithm, strong password policy, google Captcha, preventing SQLI, XSS, and session hijacking. Moreover, it helps web developers ignore and reduce the web application's high risks to minimize broken authentication risks and avoid leaving the login page.
Kimlik kartı ile güvenli bir kapı geçiş kontrol sisteminintasarlanması
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol