ÖNGERİLMELİ BETON KİRİŞLERİNİN NÜMERİK OLARAK İNCELENMESİ - DEMİR, HAYRETTİN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Bu çalışmada öngerilmeli beton kirişler nümerik olarak incelenmiştir. Çalışmada Hrennikoff un Düzlem Çerçeve Elastisite Metodu kullanılarak öngerilmeli kiriş, iki ucu mafsallı çubuk sistemlere ayrılmış ve öngerilme kuvveti, öngerme kablosunun üretim ısı altında olduğu düşünülerek ısı etkisiyle oluşturulmuştur. Lineer-elastik şekil değiştirme bağıntısı kullanılarak, sonlu elemanlar yöntemiyle analiz edilmiştir. Bu çalışma da ilk önce Hrennikoff un çerçeve metodu incelenmiş ve daha sonra öngerilmeli beton hakkında detaylı bilgiler verilmiştir, çalışmanın nümerik kısmında her yükleme adımında bir eleman sonlu eleman ağ yapısından kaldırılarak yük kontrolü yapılmıştır. Sonuçta öngerilmeli kirişlerde yük-deplasman ilişkisi grafiksel olarak çizilmiş ve sistemin kırılması yorumlanmıştır. Anahtar Kelimeler: Beton, Öngerilmeli Kiriş, Çerçeve Metodu, Sonlu Elemanlar Yöntemi.ASVOM

In this study prestressed beams were numerically analyzed. In the study solution of problems of elasticity by the Hrennikoff s framework method was used. Thermal prestressing was used as precooling the steel. Stress-strain relations were used and Finite Elements Method was applied for analyzing displacement and load relations. In the study, first of all Hrenikoff s metod was investigated then a detailed research about prestressed concrete was made. Analyzes was done with respect to each load at this load one member was broken. All this analyses was made with numerical analysis application. Finally, in the prestressed concrete beam displacement-load relation curve were drawn and evaluation of cracked prestressed concrete beam was done. Keywords: Concrete, Prestressed Beam, Frame method, Finite Element Method
Numerical analyses of prestressed concrete beams
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering