SUBSTİTÜE İMİDAZOLİN VE İNDAZOLLER'İN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - AKGÜN, Z. RÜSTEM (Fırat Üniveristesi, 2001)
I ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ SUBSTİTUE İMIDAZOLIN VE INDAZOLLER'IN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU Z. Rüstem AKGÜN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2001, Sayfa: 54 Bu çalışmada aromatik sübstitüe olmuş indazoller ve imidazolinler farklı yöntemlerle sentezlendi. Sübstitüe indazoller, aromatik aldehitlerin NaHSÜ3 katılma ürünlerinin fenil hidrazinle reaksiyonundan elde edildi. Sübstitüe imidazolinler ise 2- amino tiyadiazollerden elde edilen dimetil - N - ditiyokarbamitlerin etilendiaminle 8 saat 100°C'de ısıtılmasıyla elde edildi. Ürünlerin karakterizasyonları FT - İR, ^-NMR ve elementel analiz teknikleri kullanıldı. Anahtar Kelimeler : Sübstitüe indazoller ve İmidazolinler
Synthesis and characterization of substitued imidazoline and indazole
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry