YAPAY SİNİR AĞLARI İLE LİNEER OLMAYAN ELEMANLARIN MODELLENMESİ - TUNTAŞ, REMZİ (Fırat Üniveristesi, 1999)
YÜKSEK LİSANS TEZİ YAPAY SİNİR AĞLARI İLE LİNEER OLMAYAN ELEMANLARIN MODELLENMESİ Remzi TUNTAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 1999, Sayfa : 59 Bu tezde yapay sinir ağlan ile lineer olmayan elemanların ve sistemlerin modellemesi parça parça lineerlik yaklaşımı kullanılarak sunulmuştur. Bu yaklaşıma göre lineer olmayan elemanlar;anahtarlar,kaynaklar ve lineer elemanlardan oluşan eş değer devrelerle modellenmektedir. Bu modellemede parça-parça lineer bir sistemin analizine daha uygun olan ileri yön yapay sinir ağlan ile geriye yayınım algoritması kullanılmıştır. Ayrıca yukarda anlatılanları gerçekleştirmek için YPMA isimli bir bilgisayar programı hazırlanmıştır. Bu çalışmanın özelliklerini ortaya koyabilmek için değişik örnekler üzerinde çalışılmıştır.
Modeling of nonlinear component, using artificial neural networks
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering