Yetkilendirmenin Önemi ve Çalışanların Yetkilendirilmesi - Kocabaş, İbrahim; Karaköse, Turgut (My University, 2006)
Özet Organizasyonlar kendi çıkarları için devamlı olarak kendilerini geliştir¬mek zorundadır. Başarının en önemli koşullarından biri, üründe ve hizmette kaliteyi yakalamaktır. Şirket bu sayede ayakta kalabilir. Bunun için müşteriyle doğrudan iletişim halinde olan çalışanlar göreviyle ilgili olarak yetiştirilmelidir. Yöneticiler yetkilendirme yapabilmek için önce çalışanlara güvenmelidirler. Çalışanlar görevlerinin gerektirdiği yeterlilikleri sahip olmalıdırlar. Bu yüzden bireyler yeni fikirler üretme konusunda yöneticiler tarafından cesaretlendiril-meli ve desteklenmelidir.
Keywords: Iletişim; okul yönetimi; sorumluluk; çalışanlar; okul yöneticileri; güç kazandırma