Türkiye tatlısu algleri veri tabanı - Şen, Bülent; Alp, M. Tahir; Aykulu, Güler; Yıldız, Kazım; Özrenk, Feray (My University, 1998)
Bu projede, yurdumuz tatlısu ekosistemlerinde bugüne kadar kaydedilen alg taksonları bir veri tabanında toplanmıştır. Projenin birinci basamağı olarak veri tabanına girilecek veriler standartlaştırılmıştır. Veri girişlerinde Türkçe karakteri tanıması ve kullanımının daha kolay olması nedeniyle Microsoft Access veri tabanı programı kullanılmıştır. Bu sistemde alg taksonlarına ait veri girişlerinde Divisio, Classis, Ordo, Familia, Genus, Species, Species Author, Subspecies, Subspecies Author, Variete, Variete Author, Province ve Locality karakterleri baz alınmıştır. Biyoçeşitlilik Enformasyon Ünitesi içerisinde daha önce oluşturulan \"Türkiye Tohumlu Bitkiler Veri Tabanı\" na uyumlu olması bakımından hazırlanan bu veri tabanında veri girişleri İngilizce yazılmıştır.
28.03.1998
Keywords: Onkoloji; Genetik ve Kalıtım