TİYOSEMİKARBAZON TÜREVLERİ VERİLEN TAVŞAN KARACİĞERLERİNDEKİ BAZI ESER ELEMENTLERİN ATOMİK ABSORPSİYON SPEKTROFOTOMETRESİ İLE TAYİNİ - GÜR, MELTEM (Fırat Üniveristesi, 2004)
YÜKSEK LİSANS TEZİ TİYOSEMİKARBAZON TÜREVLERİ VERİLEN TAVŞAN KARACİĞERLERİNDEKİ BAZI ESER ELEMENTLERİN ATOMİK ABSORPSİYON SPEKTROFOTOMETRESİ İLE TAYİNİ Meltem GÜR Fırat Üniversitesi Kimya Anabilim Dalı 2004; Sayfa: 34 Bu çalışmada kontrol ve 4 uygulama grubundan oluşan tavşanlann karaciğer dokusundaki Ca, Mg, Cu, Zn ve Fe elementleri atomik absorpsiyon spektro fotometresi ile tayin edildi. Uygulama grubu olarak deri altına, l-(l-mesitil-l-metilsiklobütan-3-il)- 2-suksinimido etanon tiyosemikarbazon (MSTSC), l-(l-fenil-l-metilsiklobütan-3-ü)-2- suksinimido etanon tiyosemikarbazon (FSTSC), l-(l-mesitil-l-metilsiklobütan-3-iı)-2- ftalimido etanon tiyosemikarbazon (MFTSC) ve l-(l-fenil-l-metilsiklobütan-3-il)-2- ftalimido etanon tiyosemikarbazon (FFTSC) enjekte edilen tavşanlar kullanıldı. Kontrol grubu ile incelenen uygulama grupları istatistiksel olarak karşılaştırıldığında; Cu, Fe ve Zn elementleri bütün gruplarda oldukça önemli ölçüde azaldığı görülmüştür(P<0.001). Ca ve Mg elementleri için yapılan karşılaştırmada, 15 ve 30 günlük gruplarda önemli bir farkın olmadığı(P>0.05), ancak 60 günlük grupta ise önemli olmayan bir azalmanın olduğu gözlendi(P<0.05). Anahtar Kelimeler: Eser Elemeni, Tavşan, Karaciğer, Atomik Absorpsiyon Spektro fotometresi. ??>.; ???'/ -t ?.
Determination of some trace elements by atomic absorption spectrpohotometry in rabbit liver subject to thiosemicarbazone derivaties
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry