Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Öğrencilerin İnternet Kullanım Alışkanlıkları ve Ebeveyn Görüşleri - Uzun, Saime; Özek, Muzeyyen Bulut (Manisa Celal Bayar University, 2020)
Bu çalışmanın amacı; hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan (ZY) öğrencilerin internet kullanım alışkanlıklarını ve ebeveynlerin, çocuklarının internet kullanımına yönelik görüşlerini ortaya koymaktır. Bu amaç kapsamında, araştırma “nitel araştırma” olarak desenlenmiş ve veriler derinlemesine görüşme tekniği ile elde edilmiştir. Araştırmaya 16-18 yaş aralığında ZY çocuğa sahip 15 ebeveyn katılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlar, ZY öğrencilerin tamamının internete erişim sağladığını, interneti daha çok oyun oynamak, dizi/film izlemek ve müzik dinlemek amacıyla kullandıklarını göstermektedir. Ebeveynlerin ise internetin getireceği riskler konusunda çok bilinçli olmadıkları, bu nedenle de koruma önlemlerinin zayıf kaldığı görülmüştür. Ayrıca, ebeveynlerin internete yönelik tutumlarının, çocuklarının internete erişim amaçlarını etkilemesi de araştırmanın bir başka bulgusudur.
Keywords: Other Fields of Education; Alan Eğitimleri