YAN ZİNCİRDE BROM VE KLOR 1,3-DİOKSALAN GRUBU İÇEREN AKRİLAT POLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - ALHANLI, FERHAT (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi YAN ZİNCİRDE KLOR VE BROM 1,3 DİOKSALAN GRUBU İÇEREN. AKRİLAT POLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU Ferhat ALHANLI Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 20Ü4, Sayfa 62 Bu çalışmada [2-(p - klor fenil) 1,3-dioksalan - 4-il] metil akrilat (PKPhDMA) ve [2- (p - brom fenil) - 1,3 dioksalan -- 4.?- il ] metil akrilat (PBPhDMA) monomerleri sentezlendi. Poli (PKPhDMA - ko Si), poli (PKPhDMA ko - AN), poli (PBPhDMA - ko St), poli (PBPhDMA ko - AN) polimerleri A1BN kullanılarak 00°C de serbest radikalik olarak sentezlendi. Monomer, homopolimer ve kopolimerlerin yapısı İR, 'H-NMR, UC-NMR teknikleri ile karakterize edildi. Homo ve kopolimerlerin camsı geçiş sıcaklıkları ve bozulma sıcaklıkları sırası ile DSC ve TGA ile yapıldı. Kopolimerizasyondaki monomer reaktivite oranlan Kelen-Tüdos ve Fineman-Ross yöntemiyle tayin edildi. Kopolimerdeki heterojenlik indisleri Mw/Mn değerleri jel permation kromatograllsinde tayin edildi. Anahtar Kelimeler: Monomer, Polimer, Homopolimer, Kopolimer, [2-(p-klor fenil) 1,3-dioksalan- 4- il] metil akrilat. X
Synthesis and characterization of acrylate copolymer containing chloro and bromo 1,3- dioxalan groups as on side chain
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry