BİLGİSAYAR DESTEKLİ PLASTİK ENJEKSİYON KALIBI TASARIMI - Özdemir, Ahmet; Gürün, Hakan; Dilipak, Hakan (Fırat University, 2005)
Bu çalışmada, plastik enjeksiyon kalıpları için Bilgisayar Destekli Tasarım (BDT) sistemi geliştirilmiştir. BDT ortamında katı model olarak tasarlanmış plastik bir ürünün enjeksiyon kalıbı, büyük oranda kullanıcı et-kileşiminden uzak olarak oluşturulmuştur. Geliştirilen sistemde, AutoCAD 2005 paket programının yanında Visual LISPveVBA (Visual BASIC For Application) programlama dilleri kullanılmıştır. Geliştirilen program sayesinde, tasarlanan kalıpla ilgili hesaplamalar otomatik olarak oluşturulmuştur. Yapılan çalışma ile plastik enjeksiyon kalıplarının tasarımı ve imalatı esnasındaki zaman kayıplarını en aza indirmek amaçlanmıştır.