Cu-Bazlı Şekil Hafızalı Alaşımlarda Fiziksel Parametrelerin Alaşım Elementlerine Duyarlılığı - Balo, Şahide Nevin (Fırat University, 2020)
Yapılan çalışmada, CuAlBe ve CuAlNi şekil hafızalı alaşımlarında Al ve Be alaşım elementlerinin ağırlık yüzdelerindeki değişimin fiziksel parametrelere duyarlılığı incelendi. Alaşımların dönüşüm sıcaklığındaki değişimler diferansiyel tarama kalorimetresi (DSC) ile mikroyapısal değişimler X-ışını analizi ile belirlendi ve sonuçlar metalografik gözlemler ile desteklendi. Mikrosertlik ölçümleri alındı. Cu-bazlı şekil hafızalı alaşımların önemli parametrelerinin alaşım elementlerine bağlı olarak ne ölçüde değiştiği tartışıldı.