HAZAR GÖLÜ`NDEN YAKALANAN CAPOETA UMBLA'DA ENDOHELMİNTLERİN ARAŞTIRILMASI - AKSOY, ŞULE (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi HAZAR GÖLÜNDEN YAKALANAN CAPOETA CAPOETA UttBLA ' DA ENDOHELMİNTLERİN ARAŞTIRILMASI Şule AKSOY Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı 1996, Sayfa: 39 Bu çalışmada Hazar Gölünde, üç ayn bölgeden yakalanan Capoeta capoeta umöia'fa endohelmintler arandı. Ekim 1995-Mart 1996 tarihleri arasındaki altı aylık sürede toplam 230 adet Capoeta capoeta umbla balığı parazitolojik olarak muayene edildi. İncelenen balıklarda, CaryophgHaeus /at/ceps, A'name armeniaca, Monobotnrium auriculatum, Bothriccephalus gowkongensis Dipftynobothrium sp, ve PMometra abâominalis türleri tespit edildi. Bu türlerden ft auriculatum ve & gowkongensis Türkiye' de ilk kez bir tatlısu balığında belirlendi. ANAHTAR KELİMELER: Hazar Gölü, Capoeta capoeta umo/a, Endohelmint,
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products