Keban Baraj Gölü’nde Yaşayan Chondrostoma regium (Heckel, 1843)’un Büyüme Özellikleri - Yüce, Songül; Aydın, Rahmi; Gündüz, Fatih; Demirol, Ferhat; Şeker, Tünay; Çoban, Mehmet Zülfü; Şen, Dursun (Fırat University, 2015)
Bu çalışmada, Keban Baraj Gölü’nde yaşayan Chondrostoma regium popülasyonunun yaş, eşey, boy-ağırlık dağılımları, boy ve ağırlıkça büyüme özellikleri ve kondisyon faktörü belirlenmiştir. Nisan 2009-Mart 2010 tarihleri arasında toplam 294 adet örnek incelenmiştir. Populasyonun eşey dağılımı %55,78 dişi ve %44,22 erkek olarak saptanmıştır. Yaş dağılımı I-VIII arasındadır. von Bertalanffy büyüme denklemi dişilerde Lt= 36,40[1-e - 0,23(t+2,01)] , erkeklerde Lt= 35,49[1-e -0,26(t+1,74)] ve tüm bireylerde ise Lt= 35,46[1-e -0,26(t+1,73)] olarak bulunmuştur. Boy-ağırlık ilişkisi dişilerde W=0,0154*TL2,8419, erkeklerde W=0,0156*TL2,8274 tüm bireylerde ise W= 0,0145*TL2,856 olarak tespit edilmiştir. Populasyonun kondisyon faktörü değerleri dişi bireylerde 0,58-1,15, erkek bireylerde ise 0,44-1,87 arasında değiştiği saptanmıştır.

In this study, the age, sex, length and weight distributions, growth in length-weight and condition factor of Chondrostoma regium living in Keban Dam Lake have been determined. 294 specimens were analyzed between April 2009 and March 2010. Sex composition of population was 55.78% for female and 44.22% for male. Age distribution ranged between I and VIII. The von Bertalanffy growth equations were found as Lt= 36.40 [1-e - 0.23(t+2.01)] for females and as Lt= 35.49 [1-e -0.26(t+1.74)] for males and as Lt= 35.46 [1-e -0.26(t+1.73)] for all individuals. Length-weight relationships were estimated as W=0.0154*TL2.8419 for females, as W=0.0156*TL2.8274 for males and as W= 0.0145*TL2.8560 for all individuals. Condition factors of the population were calculated between 0.58 - 1.15 for female and 0.44-1.87 for male.
Growth Properties Of Chondrostoma Regium (Heckel, 1843) Living In Keban Dam Lake