Bazı ekmeklik buğday çeşit ve hatlarının ( Triticum aestivum var. aestivum L.) Bingöl şartlarındaki verim yeteneklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma - Ayçiçek, Mehmet; Yıldırım, Talat (My University, 2002)
1999/2000 yetiştirme döneminde Bingöl şartlarında yürütülen bu çalışma ile 20 adet beyaz taneli, 24 adet kırmızı taneli ekmeklik buğday çeşit ve hattının verim yetenekleri belirlenmeye çalışılmıştır. Genotiplerin verimleri arasındaki farklılık beyaz tanelilerde istatistiki olarak önemli bulunmamış, kırmızı tanelilerde ise %1 düzeyinde önemli olmuştur. Beyaz taneli hatlardan 5, kırmızı taneli hatlardan ise 4 tanesi kontrol çeşitlerinden daha verimli bulunmuştur.
Keywords: Verim; Bingöl; korelasyon; verim ögeleri; hatlar; buğday; Triticum aestivum; ekmeklik buğday