Celecoxib ile ilişkili görme bulanıklığı - Kan, Emrah; Çeliker, Ülkü; Turgut, Burak (My University, 2006)
Celecoxib; artrit semptomlarını tedavi etmede kullanılan bir spesifik siklooksijenaz-2 ( COX-2) inhibitörüdür. Bu olgu sunumunda celecoxib kullanımından sonra başlayan, ilaç kesildikten sonra düzelen ve bulanık görme şikayeti olan 33 yaşında kadın hasta sunulmuş ve literatürde klasik nonsteroid antienflamatuvar ( NSAİ ) ilaç kullanımından sonra benzer görme problemleri olan hastalarla karşılaştırılarak tartışılmıştır.
Keywords: Anti-enflamatuvar ajanlar; steroid olmayan; Görme keskinliği; Yan etkiler; Selekoksib; Siklooksijenaz inhibitörleri