2012 Yılında alan değişikliği yapan öğretmenlerin yeni alanlarına ve uygulamaya ilişkin görüşleri1 - Gökyer, Necmi (My University, 2014)
Bu çalışmanın amacı, 2012 yılında alan değişikliği yapan öğretmenlerin yeni alanlarına ve uygulamaya ilişkin görüşlerini belirlemektir. 2012- 2013 eğitim-öğretim yılından itibaren 2014-2015 eğitim-öğretim yılına kadar kademeli olarak uygulamaya geçirilmesi planlanan 4+4+4 eğitim modelinin zorunlu bir sonucu olarak Milli Eğitim Bakanlığı, alan değişikliğine gitmek durumunda kalmıştır. Araştırmada standart açık uçlu görüşme tarzı kullanılmıştır. Elazığ ilinde 2012 yılında alan değişikliği yapan 48 öğretmenden gönüllü olan 31i ile görüşülmüştür. Alan değişikliğinin en önemli nedenlerinden birincisi, öğretmenlerin halen yapmakta oldukları idareciliğe devam etmek ya da idareci olmak isteği, ikincisi ise, öğretmenlerin mezun oldukları alanlarında öğrenciye daha yararlı olacaklarını düşünmeleridir. Mezun oldukları alana geçen öğretmenlerin dışındakiler alan değişikliği yapmalarının kesinlikle doğru olmadığını, birkaç saatlik dersle alınan yan alanlara geçenlerin eğitimde kalitesizliğe neden olacağını belirtmektedirler.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları