A female patient with Parry-Romberg syndrome: A case report - Çelebi, Serdal; Aslan, Lokman; Kükner, A. Şahap; Bal, Ahmet (My University, 1999)
PRS'u etyolojisi belli olmayan, yüzün bir yarısında derialtı yağ ve diğer dokuların kendiliğinden yavaş seyirli ilerleyici atrofisi ile karakterize nadir görülen bir tablodur. Kliniğimizde sol progressif hemifasial atrofi nedeniyle 4 yıldır takip ettiğimiz, 40 yaşında kadın hastada oftalmik ve nörolojik bulgular gözden geçirilmiştir. Hastada, intraorbital yağ dokusu atrofisine ikincil olarak gelişen ve psödoptozisin eşlik ettiği ilerleyici enoftalmus, allopesi, poliozis, irisde heterokromi ve kırpma refleksinde kayıp saptanmıştır.
Keywords: Erişkin; Atrofi; Göz kırpma refleksi; Parry-Romberg sendromu; Enoftalmi; Fasiyal hemiatrofi; Dakriyosistit; Saç dökülmesi; Göz kırpma