2014-2016 yılı Gülpınar kazıları (35-37. Yıl) - Özgünel, Çoşkun; Takaoğlu, Turan; Kaplan, Davut; Gürdal, Tayyar; Özdemir, Abdulkadir (My University, 2018)
2014-2016 yılı Gu?lpınar kazı ve restorasyon c?alıs?maları, Prof. Dr. Cos?kun O?zgu?nel bas?kanlıg?ında C?OMU?, ODTU?, OMU?, AU? ve BEU?N’den aras?tırmacı ve o?g?rencilerin katılımları ile gerc?ekles?tirilmis?tir. Prehistorik (Kalkolitik) Do?nem yerles?imi ve Klasik Do?nem kazılarının yanı sıra Helenistik Do?neme ait Apollon Smintheus Tapınag?ı o?n cephesinde ise restorasyon c?alıs?ması gerc?ekles?tirilmis?tir. Tapınak ve c?evresinde c?imlendirme c?alıs?malarına ek olarak o?ren yeri giris?inin du?zenlemesi de bu yıl tamamlanmıs?tır. Smintheion 2014-2016 yılı c?alıs?maları kazı, onarım ve c?evre du?zenlemesi olarak farklı alanlarda su?rdu?ru?lmu?s?tu?r. Prehistorik Smintheion (Kalkolitik Do?nem) kazı c?alıs?maları, podyumlu yapı ve su deposu kazı c?alıs?maları, tapınak restorasyon c?alıs?maları, nis?li yapı ve Bu?yu?k Roma Hamamı koruma c?alıs?maları ve c?evre du?zenlemesi c?alıs?malarını kapsar.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Smintheion; Kalkolitik; Gülpınar