KEMER BARAJLARIN SONLU ELEMANLAR YÖNTEMİ İLE ANALİZİ - BENLİ, AHMET (Fırat Üniveristesi, 1996)
Bu çalışmada öncelikle kemer barajlar ve hesap yöntemleriyle ilgili olarak mevcut çalışmalar verildikten sonra, sonlu elemanlar yönteminde kullanılan temel denklemler araştırılmıştır. Gerilmiş dörtgen plak elemanlar ve konsol kiriş kullanılarak bir barajın (boş, yan dolu, ve dolu halleri için) gerilme ve deplasman dağılımları elde edilmiştir. Bu iki çözümden elde edilen sonuçların karşılaştırılmasına yer verilmiştir. Bu sonuçlar arasında iyi bir uyum olduğu görülmüştür. Anahtar Kelimeler: Baraj, Kemer Baraj, Sonlu Elemanlar Metodu, Analiz, Gerilme, Deplasman.

In this study, literature survey of arch dams and their analysis methods were first discussed, followed by the investigations of the fundamental equations to use the finite element method. By the use of quadrilateral, stretched plate elements and cantilever beam, an arc dam, for the cases of empty, half-full and full reservoirs, was analysed to determine stress and displacement distributions. Numerical results and comparisions were included and a good concordance was observed between these results. Key Words: Dams, Arc Dams, Finite Element Method, Analysis, Stresses, Displacements.
Analysis of arc dams by finite element method
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering