TIG metodu kullanılarak yapılan Fe-Cr-C kaplamalarının karakterizasyonu - Buytoz, Soner; Yıldırım, M. Mustafa; Eren, Hülya (My University, 2006)
Fe-Cr-C kaplamalarının mikroyapısı deneysel olarak incelendi. Kaplamalar, AISI 4340 çelik yüzeyinde bir gaz tungsten ark torcu vasıtasıyla oluşturuldu. Kaplama mikroyapılarında ostenit matrisi içinde katılaşmış ve dağılmış $(Cr,Fe)_7C_3$ karbürleri tespit edildi. $(Cr,Fe)_7C_3$ karbürleri ile $(Cr,Fe)_7C_3+(\\gamma)$ içeren mikroyapılar ötektik üstü mikroyapılardır. $(Cr,Fe)_7C_3$ karbürlerinin sertlik değerleri 1500 HV iken $(Cr,Fe)_7C_3+(\\gamma)$ matrisin sertlik değerleri 750 HV olarak tespit edildi.
Keywords: Fizikokimya; Mühendislik; Kimya