STATE-TO-STATE WAVE PACKET SCATTERING AND BOUND STATE CALCULATIONS FOR THE F+DCl Cl+DF REACTION BY USING A WAVE PACKET METHOD - Bulut, Niyazi; Klos, Jacek; Roncero, Octavio (My University, 2015)
Bireysel kuantum seviyeleri (state-to-state) arasındaki gerçek integral tesir kesitlerinin hesaplanması kuantum dalga paketi metodu kullanılarak yapıldı. Hesaplamalar Deskevich ve diğ. [1] tarafından hesaplanan taban durumundaki 12A' adiabatic potansiyel enerji yüzeyi üzerinde gerçekleştirildi. Bireysel kuantum seviyeleri ararsındaki integral tesir kesitleri DCl molekülünün (v=0, j=0-1; v=1, j=0) kuantum durumları için çarpışma enerjisinin eşik (threshold) değerinden 0.5 eV değerine kadar hesaplandı. Sabit enerji değerleri için ürün molekülün titreşim ve dönme integral tesir kesiti dağılımları hesaplandı. 100-300 K sicaklığında reaksiyon hız sabitleri hesaplandı. v=0, j=0, J=0 kuantum durumları için yapılan hesaplamalar daha önceki F+HCl reaksiyonu için yapılan hesaplamalardan oldukça farklıdır. F-Cl arasındaki mesafe sabit kabul edilip orthogonal koordinatlar kullanılarak sıfır nokta enerjisi tahmin edildi ve sonuçları yorumlamak için reaksiyon yolu boyunca bağ durumları hesaplandı
Keywords: Fizik; Atomik ve Moleküler Kimya; Matematik; Fizik; Matematik; Fizik; Partiküller ve Alanlar