3-BOYUTLU LORENZ UZAYINDA HELİSLER VE BERTRAND EĞRİLERİ - KORKMAZ, EBRU BAYRAM (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde; Öklid uzayına ait temel kavramlar ve eğriler üzerine karekterizasyonlar verildi.İkinci bölümde; üç boyutlu Lorenz uzayında temel kavramlar, eğrilik küresi ve çember, eğriler üzerine karekterizasyonlar incelendi.Son bölümde ise; üç boyutlu Öklid uzayında ve üç boyutlu Lorenz uzayında düzlem eğrileri, silindirik helisler, küresel eğriler ve Bertrand eğrileri, araştırıldı.

This study is formed in three parts.In the first part, fundamental definitions about Euclidean space and curves over characterization are given.In the second part, fundamental definitions in three dimensional Lorenzian space and curves over characterization are researched.In the last part, plane curves, cylindrical helices, spherical curves, and Bertrand curves in three dimensional Euclidean space and Lorenzian space are researched .
Helices and bertrand curves in the three dimensional lorenzian spaces
Keywords: Matematik