ULUSAL SANAYİNİN GELİŞMESİNDE ÜNİVERSİTELERİN ROLÜ - Ünsaldı, Mehmet (Fırat University, 2005)
Üniversitelerin başlıca görevleri arasında yeni bilgi üretmek, bu bilgiyi yaygınlaştırmak ve yaymaktır. Ar-Ge’sini güçlendirebilmesi için üretmiş olduğu yeni bilgilerin ülke sanayisi ve sanayicisinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleyerek ülke ekonomisine çok ciddi olumlu adımlar atılmasında öncülük yapmak üniversitenin bir diğer görevidir. Ar-Ge’ye dayalı ürün ve hizmet geliştirilebilen, bilgileri doğrudan izleyen, bilgi üreten, gerekli araştırmalar yapan insanların işbirliğini; Üniversite – Ulusal Sanayi işbirliğini geliştirmek üniversitelerin çağdaş fonksiyonlarıdır.