TÜRKİYE COĞRAFYA BİBLİYOGRAFYASI (1980-2005) - ÇELİKBAĞ, SEVAL (Fırat Üniveristesi, 2009)
Bibliyografya, yayınları tanımlama, onlar hakkında tanıtıcı, niteleyici ve benzerlerinden ayırıcı bilgiler sunma işidir. Bu bakımdan bibliyografik eserler, araştırmacıya ilgilendiği bir konu üzerinde zaman kaybetmeksizin, en kısa yoldan güvenilir kaynaklara ulaşma imkânı sağlaması bakımından oldukça önemlidir. Bu doğrultuda, Türkiye'de çeşitli konulara yönelik birtakım bibliyografik çalışmalar yapılmıştır.Bu çalışma ile ?Türkiye Coğrafya Bibliyografyası (1980-2005)?, 1980-2005 yılları arasında yapılan coğrafi çalışmalar bir araya getirilerek araştırıcı ve öğrencilere en az zamanda en çok yayından faydalanmalarını sağlamak amacıyla dergiler, kitaplar, bildiriler derlenerek bir bibliyografya çalışması yapılmıştır.Anahtar kelimeler: Türkiye, Bibliyografya, Coğrafya, 1980-2005.

Bibliography, publications, description, identifiers for them, qualifying, and is working to provide similar information from the separator. Bibliographical work in this regard, researchers interested in wasting time on a topic, the most direct way to enable reliable access to resources is very important respect. In this regard, various issues in Turkey for some bibliographic work have been done.In this study "Geographic Bibliography of Turkey (1980-2005)", between the years 1980-2005 in a geographical work by bringing together researchers and students in at least the most benefit from publication to ensure magazines, books, papers will be compiled a bibliography of work has been done.Key words: Turkey, Bibliography, Geography, 1980-2005.
Bibliography of Turkey geography (1980-2005)
Keywords: Coğrafya; Bibliyografya