Poli[2 - (p - Brom Fenil) 1,3 - Dioksalan - 4 - il] Metil Akrilat Kopolimerlerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Fiziksel Özellikleri - İlter, Zülfiye; Alhanlı, Ferhat; Yılmaz, Serpil (My University, 2017)
Bu çalışmada öncelikle [2 - (p - brom fenil) 1,3 - dioksalan - 4 - il] metil akrilat monomeri (PBPhDMA) sentezlendi. Sentezlenen monomer serbest radikalik yoldan polimerleştirildi. Monomerin, Akrilonitril (AN) ve Stiren (St) ile kopolimerleri elde edildi. Sentezlenen bütün yapılar FT-IR, 1H-NMR teknikleri ile karakterize edildi. Polimerlerin camsı geçiş sıcaklıkları DSC, termal kararlılıkları TGA ile araştırıldı. Polimerlerin molekül ağırlıkları GPC ile belirlendi. Poli (PBPhDMA - ko - AN)kopolimerine ait reaktivite oranları Kelen-Tudos ve Fineman -Ross Yöntemleri kullanılarak bulundu.
Keywords: Kimya; Analitik; Kimya; Uygulamalı; Kimya; Organik; Kimya; Tıbbi; Mühendislik; Kimya; Kimya; İnorganik ve Nükleer