ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİN MEKANSAL NİTELİKLERİNİN BİYOHARMOLOJİ AÇISINDAN İNCELENMESİ - ELYİĞİT, BELKIS (Fırat Üniveristesi, 2013)
Bu çalışmada, Elazığ ilindeki alışveriş merkezlerinin kış ve yaz şartları Biyoharmolojik özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Elazığ'daki sekiz alışveriş merkezi deneysel olarak incelenmiştir. Söz konusu Alışveriş Merkez'ler de CO, CO2, O2, bağıl nem, sıcaklık, çiğ noktası, aydınlık, gürültü düzeyi, manyetik alan, havadaki parçacık miktarları 0,3 ?m, 1,0 ?m ve 5,0 ?m düzeylerinde ölçülmüştür. Elde edilen sonuçlar ISO 14644 ve BUD (Biyoharmolojik Uygunluk Değeri) ile karşılaştırılmış ve yorumlanmıştır.

In this study, it is aimed to determine the bioharmological characteristics of the Elazig shopping center winter and summer conditions. The 8 shopping center in Elazig were investigated as experiment. CO, CO2, O2, relative humidity, temperature, dew point, light, noise levels, magnetic field and particles amounts of 0,3 ?m, 1,0 ?m ve 5,0 ?m levels in the air were measured as experiment in all shopping centers. The results were compared BUD (Bioharmological Conformity Assessment) and interpreted according to ISO 14644.
The investigations of properties of the spatial of bioharmological terms of shopping centers
Keywords: Halk Sağlığı; İnşaat Mühendisliği; Mimarlık