ASFALT MODİFİKASYONU VE MODİFİKASYONDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ - AHMEDOV, PERVİZ (Fırat Üniveristesi, 1998)
Yüksek Lisans Tezi ASFALT MODİFİKASYONU VE MODİFİKASYONDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ Perviz AHMEDOV Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1998, Sayfa: 56 Bu çalışmada, % 10, % 15, % 20, % 25 reçine ve % 6, % 9, % 12 PVC içeren AC 75-100 asfalt çimentosu numuneler hazırlanmıştır. Modifiye edilmiş bağlayıcılar üzerinde penetrasyon, düktilite, parlama noktası, özgül ağırlık, yumuşama noktası deneyleri yapılıp, katkısız AC'nin değerleriyle karşılaştırılmıştır. Aynı zamanda bu modifîyelerle yapılmış karışımlardan Marshall numuneleri hazırlanarak bu numuneler üzerinde, Marshall stabilitesi, akma, boşluk oranlan,teorik ve pratik yoğunluklar bulunmuştur. Bu değerlerde saf asfalt çimentosunun numunelerinin değerleriyle karşılaştırılmıştır. Anahtar Kelimeler : Modifiyeler, Asfalt Çimentosu, Reçine, Kaplama Karışımları, Marshall Stabilite
Asphalt modification and additives used in modification
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering