Türkiye'de doğal olarak yetişen Artemisia L. (Asteraceae) cinsine ait üç türün morfolojik özellikleri bakımından incelenmesi - Kurşat, Murat; Civelek, Şemsettin (My University, 2011)
Bu araştırmada, Türkiye'de doğal olarak yetişen ve sistematik açıdan birbirine çok yakın olan Artemisia haussknechtii Boiss., Artemisia splendens Willd. ve Artemisia caucasica Willd. türleri morfolojik özellikleri bakımından incelenmiştir. Türkiye'de doğal yetişen Artemisia L. cinsinin bütün taksonları üç altcins (Artemisia, Dracunculus ve Seriphidium) içermektedir. Çalışmadaki üç tür de cinse ait Artemisia Less, altcinsi içinde yer almaktadır. Türlerin Türkiye Florası'nda verilen betimleri genişletilerek bazı farklılıklar ve yeni bazı morfolojik özellikler tespit edilmiştir. Bu türlerin iyi tanınması için önemli morfolojik özelliklerine ait detaylı resimler verilmiştir.
Keywords: Türkiye; Doğu Anadolu Bölgesi; taksonomi; Güneydoğu Anadolu Bölgesi; morfoloji; coğrafi dağılım; Artemisia; doğal türler