1,3,4-TİYADİAZOLDEN ELDE EDİLEN SCHİFE BAZININ DEĞİŞİK METAL KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KAREKTERİZASYONU - POLAT, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi 1,3,4-TIYADIAZOLDEN ELDE EDİLEN SCHIFF BAZININ DEĞİŞİK METAL KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KAREKTERİZASYONU Mustafa POLAT Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Anabilim Dalı 2004, Sayfa: 37 Bu çalışmada 2-(2-Hidroksibenzalamino)-5-fenil-l,3,4-tiyadiazol ligandı (LH) ve onun bazı geçiş metal kompleksleri sentezlendi. 5-Fenil-2-amino-l,3,4-tiyadiazol ile salisilaldehit'in kondenzasyonu ile 2-(2-hidroksibenzalamino)-5-fenil-l,3,4-tiyadiazol ligandı (LH) hazırlandı. Daha sonra bu ligand ile Cu(II), Ni(II) ve Co(II) kompleksleri sentezlendi. Sentezlenen ligand ve komplekslerin yapılan, Elementel Analiz, Magnetik Süsseptibilite, İR, UV-VIS, !H-NMR Spektroskopisi teknikleri kullamlarak karakterize edildi. Cu(II), Ni(II) ve Co(II) komplekslerinin sırasıyla karedüzlem, bozulmuş oktahedral ve bozulmuş oktahedral geometriye sahip oldukları sonucuna varıldı. Anahtar Kelimeler : 1,3,4-Tiyadiazol, Schiff Bazı, Kompleksler.
Synthesis and characterization of novel complex of schiff base obtained from 1,3,4-thiadiazole
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry