Kadirli Şehrinde Fonksiyonel Arazi Kullanımı - Üçeçam, Döndü; Haylı, Selçuk (My University, 2004)
Kuruluşundan günümüze kadar Kadirli arazi kullanımında tarım ayrı bir yere sahip olmuştur. Kadirli, Çukurova'da yer almasının avantajları sayesinde tarımsal yapısını kuvvetlendirmiştir. 1960'lı yıllardan sonra nüfus artışı, ekonomik sektörlerdeki çeşitlenme ve şehirleşme tarımdan başka, farklı arazi kullanım şekillerini ortaya çıkarmıştır. Böylece, şehirsel alan kullanımı giderek artmıştır ve tarım alanlarını tehdit etmeye başlamıştır.
Keywords: Coğrafya; Ziraat Mühendisliği