MİLLİ MÜCADELE`DE BALIKESİR, NAZİLLİ VE ALAŞEHİR KONGRELERİ - ERSEM, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 1999)
Yüksek Lisans Tezi MİLLİ MÜCADELEDE BALIKESİR, NAZİLLİ VE ALAŞEHİR KONGRELERİ....?».ft.. *£"? ? Mustafa ERSEM Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalı 1999 Sayfa : 155 Bu Araştırmada Milli Mücadele döneminde Batı Anadoluda yapılan Balıkesir, Nazilli ve Alaşehir Kongreleri incelenmiştir. Araştırma yapılırken bu Kongre merkezlerinin bölgelerinde Kuvay-ı Milliyeyi kurmaları, İzmir ve civarını işgal eden Yunan kuvvetlerine karşı direnerek ilk cephelerin oluşturulması, cephelerdeki kuvvetlerin ikmal ve iaşelerinin sağlanması ve düzenli ordular kurulunceya kadar yapmış oldukları mücadele, almış oldukları kararlar çerçevesinde incelenmiştir Ayrıcı bu Kongrelere katıldıkları tesbit edilen kişilerinde isimleri listeler halinde çalışmamızda sunulmuştur. ANAHTAR KELİMELER : Milli Mücadele, Kogreler, Kuvay-ı Milliye, Batı Anadolu, Balıkesir, Nazilli, Alaşehir. tC YÛKSEKÖĞKCTIÜ KURULU DOKÜMANTASYON MHKXZ1

rv,^-Am fir* SUMMARY ^ V?* <.?$ ftv' ?»;..-** \V ?. £';
Balıkesir, Nazilli and Alaşehir Congresses in nationel conflict
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Türk İnkılap Tarihi; History of Turkish Revolution