SÜREKLİ ZAMANLI SİSTEMLER İÇİN H SONSUZ KONTROL TEKNİĞİ - AKBEY, TÜLAY (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ SÜREKLİ ZAMANLI SİSTEMLER İÇİN H* KONTROL TEKNİĞİ Tülay AKBEY Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 109 Bu tezde, gerek klasik kontrol ve gerekse modern kontrol tekniklerinin avantajlarını bünyesinde bulunduran //«, kontrol tekniği çalışılmıştır. İlk önce, //" kontrol tekniğinin gereksinim duyduğu //" normu ve bununla ilgili gerekli matematiksel kavramlar ile tek girişli tek çıkışlı sistemler için standart problemin tanımı verilmiştir. Matlab/Robust Control Toolbox' unda geliştirilen komutlar kullanılarak Hm kontrolör dizaynı için dizayn adımlarını açıkça belirten genel bir akış diyagramı önerilmiştir. Üç duruma ilişkin örnekler verilmiştir: a) Kararlı fakat istenilen davranışı sağlamayan sistem, b) Kritik kararlı sistem ve c) Kararsız sistem. Metodun etkisi bu üç durum için gösterilmiştir. Sonuç olarak, çok girişli-çok çıkışlı bir sistem incelenmiş ve istenen performans için H^ kontrolör dizaynı elde edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Loop Shaping Tekniği, Mixed-Sensitivity Tekniği, Hx Kontrol.

IV ABSTRACT Master Thesis //«, CONTROL TECHNIQUE FOR CONTINUOUS TIME SYSTEMS TiilayAKBEY Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electrical and Electronics Engineering 2002, Page: 109 In this thesis, Hm control technique that contains the advantages of both classical and modern control techniques has been studied. First Hm norm and the necessary basic mathematical concepts that requires for Hx control technique and the definitions of the standard problem for single input single output have been given. A generalized procedure that clearly illustrates the design steps for designing Hm control by using commands developed in Robust Control Toolbox has been proposed. Examples for three cases: a) Stable system but has undesirable behavior, b) Critically stable system and c) Unstable systems have been consider. The effective of the method shown for three cases. Finally a multivariable system has been considered and Hm controller design for desired performance achieved. Key Words: Loop Shaping Technique, Mixed-Sensitivity Technique, Hm Control.
H infinite control technique for continuous time systems
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering