Barbus capito pectoralis (Heckel,1843)'in büyüme özellikleri ile et veriminin incelenmesi - Duman, Erdal; Yüksel, Fahrettın; Pala, Murat (My University, 2003)
Araştırmada Keban Baraj Gölü'nde yaşayan Barbus capito pectoralis (Heckel, 1843)'nın büyüme özellikleri ile et verimini tespit etmek amacıyla, 2001-2002 avlanma sezonunda toplam 101 adet örnek yakalanmış ve incelenmiştir. Çalışmada, Barbus capito pectoralis (Heckel, 1843) türünün yaş kompozisyonu ve eşey dağılımı, yaş-boy, yaş-ağırlık, boy-ağıflık ilişkisi, kondisyon faktörü (KTL) değerleri ile et verimi tespit edilmiştir. Boy-ağırlık ilişkisi eşey ayrımı yapılmadan, W= 4.8605L2'9378 olarak hesaplanmıştır. Populasyonun kondüsyon değeri de total boya göre (KTL) 0.9294 olarak hesaplanmıştır. Karkas et verimi de ortalama olarak %63.04±0.30 olarak tespit edilmiştir.
Keywords: Türkiye; balık avlama sezonu; büyüme; Keban Baraj Gölü; gelişme özellikleri; eşey oranı; Barbus capito pectoralis; yaş kompozisyonu; kondüsyon faktörü; et verimi