MALATYA İLİ TEHLİKELİ ATIK YÖNETİMİ - KARAMAN, ARZU (Fırat Üniveristesi, 2023)
İl bazında yapılacak gözlem verilerin doğru analiz şekli ile yönetimin önemi belirlenmektedir.Tehlikeli atık yönetimi ile Çevre Şehircilik Bakanlığının yayınladığı yönetmelikler kapsamında doğru şekilde uygulanıp uygulanmadığı saptanabilmektedir. Belediyeler tehlikeli atık yönetimi konusunda nasıl çalışmalar ve uygulamalarda bulunması gerektiği belirlenebilmektedir. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte tüketim oranı ve atık türlerinin artması ile birlikte ertkileri aynı oranda artma göstermiştir. İl bazında doğru şekilde değerlendirilip yönetilmesi ile çevre kirliliğinin etkilerinin azaltılması için neler yapılabilir bu amaçla yapılan çalışmadır.

The importance of the management is determined by the correct analysis of the observation data to be made on a provincial basis. It can be determined whether the hazardous waste management is implemented correctly within the scope of the regulations published by the Ministry of Environment and Urbanization. It can be determined how municipalities should work and implement on hazardous waste management. Today, together with the developing technology, the consumption rate and the increase in waste types have increased at the same rate. What can be done to reduce the effects of environmental pollution by evaluating and managing it correctly on a provincial basis is the study conducted for this purpose.
Malatya provincial hazardous waste management
Keywords: Çevre Mühendisliği