Poli (Vinil klorür)/$Fe_3O_4$ Manyetik Nanopartikül Kompozitlerinin Sentezi,Termal ve Elektriksel Özelliklerinin İncelenmesi - Pekdemir, Mustafa Ersin (My University, 2020)
Çalışmada manyetik $Fe_3O_4$ nanopartikülleri birlikte çöktürme yöntemiyle sentezlendi. Sentezlenen nanopartiküllerin TEM ve partikül boyutlandırıcı ile boyutlarının 20 nm civarında olduğu ve XRD ile de yapılarının küre şeklinde olduğu belirlendi. VSM ile elde edilen manyetizasyon eğrisinden doygunluk manyetizasyon değeri ($M_s$) 53.28 emu/g olarak bulundu. Ardından Poli(vinil klorür) ile farklı yüzdelerde manyetik nanopartikül kullanılarak kompozitler hazırlandı. Hazırlanan kompozitlerin karekterizasyonu FT-IR spektrofotometresi ile yapıldı. TGA ve DSC ile termal analizleri yapıldı ve nanopartiküllerle hazırlanan kompozitlerde $T_g$ değerlerinin saf PVC’ den daha yüksek olduğu görüldü. Elektriksel ölçüm sonuçlarından, MNP ilavesinin dielektrik sabitini düşürdüğü görüldü. Ayrıca AC iletkenliğinin artan frekansla artış göstermesine rağmen kompozitlerin iletkenliğinin saf PVC’ den daha düşük olduğu belirlenmiştir.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Mühendislik; Kimya