2000 SONRASI TÜRK KORKU SİNEMASINDA YER ALAN DİNİ GÖSTERGELER - AKYAR, PINAR (Fırat Üniveristesi, 2012)
Sinema türleri içerisinde yer alan korku sineması, başlangıçta edebi romanlardan uyarlanarak seyircinin karşısına çıkmış, zamanla türe özgü senaryolarla varlığını günümüze kadar devam ettirmiştir.Toplumsal, siyasal, ekonomik ve dini olaylar, inançlar dünya sineması korku filmlerine yansımış ve çeşitli göstergeler kullanılarak belirli bir olay örgüsüyle anlatılmaya çalışılmıştır. Türkiye'de ise korku sinemasının kaynağını daha çok dinden aldığı tespit edilmiştir.Bu araştırmada, Türkiye korku sinemasında ağırlıklı olarak yer verilen dini içerikli korku filmlerinin incelemesi yapılarak bu filmlerde yer alan dinsel göstergeler göstergebilimsel analiz yöntemiyle aktarılmaya çalışılmıştır.Anahtar Kelimeler: Korku, Film, Gösterge, Din.

Types of horror cinema within cinema originally adapted from literary novels out in front of the audience, continued to the present time the existence of species-specific scenarios.Social, political, economic, and religious events and beliefs reflected in world cinema and horror films, using various indicators is explained by a specific plot. In Turkey, the source of horror film that more religions have been identified.In this research, mainly in Turkey in horror cinema, horror films by examining the religious content of religious displays in this film tries to explain the method of semiotic analysis.Key Words: Horror, Movies, Legend, Religion.
Location area religious indicators of Turkey after 2000 Horror Cinema
Keywords: Radyo-Televizyon