ELAZIĞ İLİNDE BULUNAN KAMUYA AİT SPOR TESİSLERİNDEN FAYDALANAN BİREYLERİN ALGILADIKLARI HİZMET KALİTESİNİN SPORA BAĞLILIKLARINA ETKİSİ - UZUN, EBRU SEFALI (Fırat Üniveristesi, 2023)
Hizmet sektörü en önemli sektörlerden biridir. Bununla birlikte, ekonomik boyutunun artması yönünde, bilim insanları açısından güzelliğini koruma altına almaktadır. Sporda hizmet sektöründe bulunan bacasız endüstri durumuna gelmesi bilimsel ve ekonomik bakımdan spor hizmetlerinin önemi oldukça dikkat çekici bir boyuttadır. Antrenörler ve sporcular tarafından algılanan hizmet kalitesini belirleme; buna bağlı şekilde antrenör ve sporcu memnuniyetinin kalite boyutlarından hangisinden etkilendiğini, algılanan hizmet kalitesi ve bireysel özellikleri arasındaki ilişkiyi meydana getirmek amacıyla yapılmaktadır. Sonuç olarak çalışmada varılan verilere dayanarak katılımcıların, sporcu kimlik seviyelerinin artmasıyla spora bağlılık seviyelerinde zayıf düzeyde artması beklenir. İki durumda da karşılıklı etkinin sağlanması için sporcu kimliklerini ve spora bağlılığı artırma doğrultusunda faaliyetler yapılmaktadır. Hatta sporcuların kimlik gelişimine katkıda bulunmak için erken yaşta yapılan sportif çalışmalar, sporcu kimliğinin oluşmasıyla birlikte spora olan bağlılık düzeyini artırmaktadır. Bu durumda sportif çalışmalarının artırılması tavsiye edilmektedir.

The service sector is one of the most important sectors. However, in the direction of increasing its economic dimension, it preserves its beauty in terms of scientists. The importance of sports services in terms of science and economy is quite remarkable, as it has become a smokeless industry in the service sector in sports. Determining the perceived service quality by trainers and athletes; Accordingly, it is done in order to determine which of the quality dimensions of coach and athlete satisfaction is affected, and the relationship between perceived service quality and individual characteristics. As a result, based on the data obtained in the study, it is expected that the level of commitment to sports will increase weakly with the increase in the level of athlete identity of the participants. In both cases, activities are carried out in order to increase the identities of athletes and their commitment to sports in order to ensure mutual influence. In fact, sports activities carried out at an early age to contribute to the identity development of the athletes increase the level of commitment to sports with the formation of the identity of the athlete. In this case, it is recommended to increase sports activities.
The effect of the service quality perceived by individuals who benefit from public sports facilities in elazig on their commitment to sports
Keywords: Spor