Spor yönetiminde inovasyon yaklaşımı - Devecioglu, Sebahattin; Yıldırım, Eyüp; Altıngül, Oğuzhan (My University, 2011)
İnsanlar gereksinimlerini karşılamak için çeşitli biçimlerde örgütlenmek zorunluluğunu duymuşlardır. Çağlar ilerleyip yeni üretim teknikleri doğdukça ekonomik bakımdan örgütlenme derin değişmelere uğramış, yeni üretim tekniği ile birlikte yeni düşünceler, her çağın örgütlenmesine ayrı bir nitelik getirmiştir(39). Bir toplumsal kurum olarak sporun, ekonomik ve kültürel örgütlenmeler içerisinde her geçen gün giderek büyüyen bir yapısının bulunması, bu toplumsal olgunun, dünyanın değişen ekonomik ve sosyal koşulları göz önüne alınarak yeniden değerlendirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Serbest piyasa ekonomisi ve uluslararası rekabet koşullarının egemen kılındığı, dünyanın tek bir pazar haline getirildiği küreselleşme sürecinde spor da kendi payına düşeni almıştır(40). Sporda gün geçtikçe karmaşık bir yapı alan yönetim anlayışlarının, genel yönetim mantığı çerçevesinde, çağdaş yönetim metotlarından yararlanarak spor yönetimine uygun planlanıp değerlendirilmesi gerekmektedir. Son yıllarda önem kazanan inovasyon yönetimi yaklaşımı yakından incelendiğinde spor yönetiminde uygulanabilecek bilgi ve bulguları da içermektedir (13). Bu çalışmada; inovasyon yönetimi kuramı, spor yönetimi uygulamalarını betimlemeye yönelik nitel olarak değerlendirilmiştir.
Keywords: Yenilik; spor yönetimi